Pages

Thursday, August 22, 2013

tipu untuk perut~

Assalamualaikum. tajuk entri kali ni memang ala-ala orang putih, in English. 
tapi isi nya dalam bahasa Melayu ja. hehe. mengikut tajuk tu, memang hari ni 
aku menipu. aku tipu diri sendiri. hilang janji-janji manis. konon, nak jaga
pemakanan tapi hari ni aku kalah. 
konon nak makan makanan yang sihat, boleh turun berat badan. 
apa boleh buat kan :)
bukan apa, bila dok diet and bersenam (ikut Jillian) berhari-hari, hari ni rasa lapar sangat. 
rasa mengidam itu ini. semalam buat ikan kukus. hari ni teringin nak buat mashed potato. 
so, aku mula cari resepi. tengok sepintas lalu. konon pro. bila memasak, aku hentam ja. 

ikut logik. campak-campak je. yang syok nya, kuah black pepper tu asli dari 

lada hitam. bukan guna yang sedia ada 

tadaaa! ini lah hasil dia :)

 *kalau ada yang nak resepi, bagitau.comment ye. resepi aku mudah je



mashed potato. cubaan pertama
lepas tu, mengidam lagi nak makan roti telur. so, ini la dia 


tak ada sos cilii






ada sos cili















Jadi, makan petang aku lengkap. mashed potato, roti telur dan milo panas. kenyang :D



2 comments:

  1. selamat berdiet dgn open house di sana sini.... :) hehe,

    ReplyDelete